Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині щоденно відкривають доступ до близько 1200 поземельних книг

10 Травня 2016 • 07:39

Кіл-сть переглядів: 614

З початку 2016 року державні кадастрові реєстратори Житомирщини відкрили в електронному форматі 105332 поземельні книги. Найбільшу кількість поземельних книг відкрили у територіальних органах Дежгеокадастру у Любарському (84% від загальної кількості), Володарсько-Волинському (82%) та Червоноармійському (71%) районах.

 

Землевпорядники Житомирської області в середньому за день оцифровують близько 1200 поземельних книг. Найбільшу кількість пакетів документів щоденно відкривають у Чуднівському (170), Ємільчинському (100) та Червоноармійському (80) районах.

 

Залишилося відкрити ще 53 686 поземельних книг.

 

Під час переведення поземельних книг в електронний формат аналізують повноту й достовірність відомостей про земельні ділянки, що переносять до бази Державного земельного кадастру. Публічні дані про земельні ділянки відкривають доступ до реєстру власників земель і пришвидшують процес надання адміністративних послуг в онлайн-режимі.

 

Довідково

 

Поземельна книга – документ, який є складовою частиною державного реєстру земель, містить відомості про земельну ділянку, обмеження на використання земельної ділянки, суб’єктів прав на земельну ділянку та правовстановлюючі документи, а також дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, її цільове призначення, склад земельних угідь.  Поземельна книга відкривається одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки та є документом Державного земельного кадастру, ведеться в паперовій та електронній (цифровій) формі.

Версія для друку