Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Робота журі конкурсу до Дня журналіста стартувала. ФОТО

11 Травня 2016 • 15:29

Кіл-сть переглядів: 962

Сьогодні, 11 травня, у малій залі облдержадміністрації організаційний комітет та журі обласного щорічного творчого конкурсу до Дня журналіста у 2016 році розпочали свою роботу.

 

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута представив нових членів оргкомітету та журі конкурсу, до якого цьогоріч увійшли журналісти та редактори місцевих теле- і радіоорганізацій, друкованих ЗМІ, власні кореспонденти всеукраїнських ЗМІ, викладачі кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ ім. І. Франка та депутати обласної ради.

 

Ярослав Лагута нагадав присутнім, що члени оргкомітету не беруть участь в голосуванні при визначенні переможців конкурсу. А займаються лише організаційними питаннями проведення конкурсу та нагородженням переможців.

 

Цього року на конкурс подано 50 робіт від 32 учасників. Свої матеріали надали 27 журналістів та 5 засобів масової інформації.

 

У конкурсі з’явились нові номінації: «Журналіст року – лауреат премії імені Володимира Киричанського» – серед журналістів, які найкраще висвітлили тему благодійництва та волонтерства; «Кращий журналістський матеріал»: за висвітлення військово-патріотичної теми; за конструктивну критику влади; «Кращий фоторепортаж»; «Кращий відеорепортаж».

 

Найбільш активно журналістські роботи подавались до таких номінацій:

  • «Журналіст року – лауреат премії імені Василя Земляка» серед журналістів друкованих ЗМІ області;
  • «Кращий журналістський матеріал», підномінація – висвітлення актуальних для суспільства тем журналістами електронних ЗМІ;
  • «Кращий друкований засіб масової інформації».

 

Досить енергійно заявки на участь в конкурсі подавали такі засоби масової інформації: Філія НТКУ Житомирська обласна дирекція, КП «Коростень медіа», газети «Народна трибуна», «Зоря», «Лесин край». Вперше подали конкурсні роботи журналісти Інтернет-видань «ЖИТОМИР.today» «Українські національні новини», Перший житомирський інформаційний портал.

 

Співголова оргкомітету конкурсу Ярослава Лагута побажав членам журі успіхів та зазначив: «Основне ваше завдання – розглянути, об’єктивно оцінити матеріали журналістів, які подані цього року на конкурс, та визначити гідних переможців. Критерії, за якими ви будете обирати лауреатів, незмінні – це професіоналізм, глибина змісту та актуальність, об’єктивність, творчий пошук. Прошу віднестись до оцінювання зі всією серйозністю та  неупередженістю».

 

Ознайомившись з переліком творчих робіт, учасники засідання обрали голову журі конкурсу – Андрія Близнюка, доцента кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології Житомирського державного університету, кандидата філологічних наук. Він акцентував на тому, що у журі є майже місяць, щоб проаналізувати матеріали. Адже оголошення результатів щорічного обласного творчого конкурсу відбудеться 6 червня, у День журналіста.

Версія для друку