Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі навчають підприємців досягати успіху. ФОТО

12 Травня 2016 • 08:33

Кіл-сть переглядів: 811

 

Житомирська ОДА, за сприяння громадської організації «Союз споживачів Житомирщини» сьогодні, 12 травня, проводить регіональний семінар-нараду на тему «Ділова досконалість – основа успіху та конкурентоспроможності підприємств і економіки».

 

У заході беруть участь заступник голови ОДА Ярослав Лагута, керівники департаментів, районних рад та передових підприємств Житомирської області.

 

Ярослав Лагута звернувся до учасників та наголосив, що питання семінару будуть розглядатися у контексті співпраці підприємств і державних установ, влади і бізнесу у рамках нашого регіону.

 

Заступник голови ОДА закликав присутніх бути максимально активними та провести цю зустріч у діалозі.

 

Доповідач на заході Петро Калита – президент Української асоціації якості.

 

Його метою є висвітлити актуальні проблеми у сфері ділової досконалості і конкурентоспроможності та можливі шляхи їх розв’язання, сучасні світові підходи до вдосконалення та підвищення ділової культури суб’єктів ділової сфери, збереження і розвиток вітчизняного бізнесу.

 

Петро Калита зазначив, що в Україні часто не розуміють, що відбувається в Європі і світі в частині ділової досконалості, від якої безпосередньо залежить конкурентоспроможність підприємств і організацій. В результаті рішення, що приймаються на різних рівнях управління, як правило, бувають не адекватними реальним ситуаціям і не дають того ефекту, який від них очікують.

 

Він наголосив, що органи влади лише виставляють планки вимог до якості продукції (обов’язкові на рівні регламентів та добровільні на рівні стандартів). Але долати ці планки, а також планки, що встановлюються споживачами, повинні самі підприємства шляхом досягнення прийнятного рівня своєї ділової досконалості.

 

Учасники вважають, що доцільно створити консорціум проекту у складі: ОДА і обласної ради, провідних регіональних об’єднань роботодавців і молоді, провідного ВНЗ, професійних організацій у сфері якості і досконалості, підприємств із досвідом вдосконалення на засадах концепцій і моделі досконалості, організацій із різних сфер діяльності для безпосереднього вдосконалення (пілотні об’єкти), Української асоціації якості та провідних ЗМІ; сформувати відповідну інфраструктуру, в якій особливу увагу приділити створенню регіональних центрів з навчання персоналу, надання методичної допомоги з питань вдосконалення та оцінювання рівнів досконалості підприємств і організацій регіону.

 

Версія для друку