Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимир Гройсман: Наше завдання – стати повністю енергонезалежною державою

12 Травня 2016 • 11:57

Кіл-сть переглядів: 817

1Відкриваючи Другий Форум енергоефективного партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель» сьогодні, 12 травня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосива, що завдання влади, громадського середовища та суспільства – сприяти досягненню енергонезалежності України. 

 

«Наше з вами завдання – стати повністю енергонезалежною державою. У нас достатньо наших ресурсів, достатньо наших можливостей, які дозволять нам бути абсолютно енергонезалежними, розвивати альтернативну енергетику, робити багато речей щодо заміщення традиційних джерел енергії. Я вірю у те, що ми зробимо це у середньостроковій перспективі», – заявив Володимир Гройсман.

 

Голова Уряду зауважив, що в Україні достатньо неефективно використовуються наявні ресурси. Зокрема, за його словами, Україна у 6 разів поступається Польщі за показником енергоефективності. 

 

Прем’єр-міністр нагадав, що прийняте напередодні рішення Уряду про запровадження єдиної ринкової ціни на газ, а не за контрактами, дасть можливість побороти корупцію у сфері постачання газу, збільшити власний видобуток газу та сприятиме досягненню енергонезалежності країни. «Ті правильні кроки, які робить сьогодні Уряд, чесні кроки, з одного боку, захистять тих, хто потребує соціального захисту, а з іншого боку, дасть можливість до нашої незалежності», – заявив Володимир Гройсман.

 

Прем’єр-міністр зазначив, що у 2014 році Уряд розпочав запровадження нових механізмів енергоефективності. Також Верховна Рада України спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України,  профільним міністерством, Кабінетом Міністрів України, а також експертами та міжнародними партнерами почала формування бази національного законодавства, що «дає можливість запроваджувати абсолютно нові механізми, які дозволять Україні стати енергонезалежною».

 

Володимир Гройсман також запевнив у прихильності Уряду ідеї досягнення енергоефективності у країні. «Уряд України і я як Прем’єр-міністр будемо надійними партнерами у реалізації цих завдань», – запевнив він.

Версія для друку