Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі до Дня сім’ї обговорили соціальні питання та привітали батьків новонароджених. ФОТО

17 Травня 2016 • 15:29

Кіл-сть переглядів: 944

З нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї у Житомирі сьогодні в рамках акції «Народини» пройшов «круглий стіл» на тему «Відповідальне батьківство та материнство – запорука щасливого дитинства».

 

Захід організовано управлінням сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, обласним перинатальним центром та обласним тендерним ресурсним центром.

 

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь зазначила, що забезпечення системної та комплексної політки у сфері сім’ї та демографічного розвитку, спрямованої на формування самодостатньої сучасної сім’ї та її здатності до усвідомленого народження і виховання дітей, стали основною метою Державної цільової соціальної підтримки сім’ї до 2016 року та обласної комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням Житомирської обласної ради від 15.12.11 № 327.

 

Серед заходів щодо зміцнення інституту сім’ї основне місце надається підготовці молоді до подружнього життя, формуванню батьківської відповідальності, подружнього партнерства щодо забезпечення репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, народження та виховання дітей. Саме до заходів такого напрямку належить відзначення Міжнародного дня сім’ї, який традиційно щорічно проходить 15 травня по всьому світу.

 

На «круглому столі» учасники обговорили соціальну ситуацію зі створенням сімей на Житомирщині, народженням дітей, виплатами допомоги на новонароджених та дітей з неповних сімей. Присутні одноголосно зазначали, що лише з посиленням просвітницької роботи про планування сім’ї, сам інститут сім’ї можливе покращення демографічної та суспільної ситуації.

 

Після засідання учасники відвідали новонароджених та їх батьків, привітали з Міжнародним днем сім’ї та вручили подарунки.

Версія для друку