Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Свято для обдарованих дітей у Житомирі. ФОТО

18 Травня 2016 • 12:44

Кіл-сть переглядів: 1 149

У 2015-2016 навчальному році школярі Житомирщини брали участь у 19 предметних олімпіадах. Організаційну роботу для їх проведення забезпечував Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, який сьогодні, 18 травня, організував свято для обдарованих дітей.

 

На III (обласному) етапі були представлені 30 команд. Крім представників районів і міст області, у змаганнях взяли участь окремі команди КЗ «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» та Житомирський міський ліцей при ЖДТУ.

 

В олімпіадах брали участь 1338 школярів, з яких 340 змагалися з двох і більше предметів.

 

Найкращі результати показали Костянтин Варварик (ЗОШ №30 м. Житомир) та Бобкова Віталіна (ЗОШ №27 м. Житомир). Що стосується підсумків 2013-2016 років найбільш успішними були Костянтин Варварик та Ольга Стоцька. В усіх олімпіадах, в яких вони брали участь вони ставали переможцями.

 

Щороку переможці обласних олімпіад захищають честь області на Всеукраїнському етапі – 14 школярів Житомирщини стали переможцями у цьому році. Троє з них вибороли дипломи першого ступеня.

 

Учень 11 класу ЗОШ №28 Василь Кусяк, ставши переможцем олімпіади з екології, захищав честь України на Міжнародній олімпіаді у Тбілісі та привіз золоту медаль.

 

Лідер за результатами обласних олімпіад Костянтин Варварик наразі готується до відбіркових тренувальних зборів, за право брати участь у Міжнародній олімпіаді з географії у Японії.

Версія для друку