Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Дотримання правил дорожнього руху – запорука вашої безпеки!

18 Травня 2016 • 13:48

Кіл-сть переглядів: 744

У рамках Тижня безпеки дорожнього руху завтра, 19 травня, проходитиме загальнодержавна акція із здачі крові для постраждалих у ДТП.

 

ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» закликає всіх небайдужих долучитися до акції та здати донорську кров.

 

Донором може стати будь-яка здорова людина від 18 до 65 років з масою тіла більше 50 кілограмів.

 

Рекомендації для здачі крові:

  • У день перед здачею крові добре відпочиньте. Вранці поснідайте, але уникайте молочних продуктів, яєць, жирного і смаженого. Найкращим сніданком буде каша на воді, овочі і фрукти (крім бананів), булочка або печиво з солодким чаєм. Візьміть з собою соку (найкраще гранатового), солодкого чаю, лимонаду, шоколадку чи гематоген, щоб підживитися після здачі крові;
  • Найкраще здавати кров вранці, так організм швидше відновиться;
  • Утримайтесь від паління одну годину до і після здачі;
  • Перед процедурою лікар виміряє ваш тиск і буде питати про здоров’я. Не приховуйте нічого, оскільки обмеження і протипоказання по донорству захищають в першу чергу самого донора;
  • Після здачі відпочиньте 10-15 хвилин, а якщо почуваєтесь недобре, є запаморочення, повідомте про це персонал. У вас різко знизився кров’яний тиск (зрозуміло чому), найкраще в такій ситуації лягти і підняти ноги вище голови або сісти і опустити голову нижче колін;
  • 3-4 години не знімайте пов’язку з місця уколу;
  • У день здачі донорської крові уникайте фізичних навантажень, не вживайте алкоголь. Добре харчуйтеся, пийте багато рідини, щоб швидше відновити сили.

Кров можна здати у Житомирському обласному центрі крові з 8.00-13.00 за адресою: вул. Кибальчича, 16. При собі мати паспорт та ідентифікаційний код.

 

Нагадаємо, що цього року Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні буде проходити у два етапи: з 16 по 22 травня та з 14 по 20 листопада.

 

Версія для друку