Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівник області зустрівся з випускниками-2016. ФОТО

25 Травня 2016 • 12:49

Кіл-сть переглядів: 860

6454Сьогодні, 25 травня, в приміщенні Житомирської обласної філармонії ім. Святослава Ріхтера голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський та перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма провели зустріч з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, – випускниками загальноосвітніх навчальних закладів області.

 

«Дорогі діти! Хочу, щоб кожен з вас знав, що немає нічого неможливого в цьому житті, і ви можете досягти набагато більшого, ніж зараз вам здається. Для вас головне  – успішно скласти зовнішнє незалежне оцінювання та продовжити навчання», – зазначив Сергій Машковський.

 

54652Керівник області підкреслив, що в 2015 році 176 дітей-сиріт закінчили загальноосвітні навчально-виховні заклади: 87 із них вступили до вищих навчальних закладів, 78 випускників отримують професії, навчаючись у професійно-технічних навчальних закладах області, решта – працевлаштовані.

 

Голова обласної державної адміністрації побажав учням успіхів: «Вам належить майбутнє. Бажаю вам знайти свою дорогу в житті, буди гідними громадянами нашої держави. Нехай вас люблять і поважають люди, а ваші знання та праця приносять користь суспільству».

 

5465466454Всі випускники під час заходу отримали від керівників області матеріальну допомогу та солодкі подарунки.

 

Студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка вітали випускників святковим концертом.

  

ДОВІДКОВО:

 

На обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів перебуває 3199 дітей-сиріт та дітей, позбавлених   батьківського піклування. В сімейних формах виховання проживає 88,34 % дітей зазначеної категорії. В регіоні діють 37 дитячих будинків сімейного типу та 197 прийомних сімей, в яких виховується 624 дітей.

 

Житомирщина прийняла 24 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що прибули з Луганської і Донецької областей та виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників  та дитячих будинках сімейного типу.

 

У цьому році 201 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають атестат про загальну середню освіту.

Версія для друку