Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Усі державні закупівлі мають здійснюватися через електронну систему «ProZorro»

02 Червня 2016 • 09:37

Кіл-сть переглядів: 869

1Під час засідання Уряду у середу, 1 червня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що з 1 серпня 2016 року усі державні закупівлі в Україні мають здійснюватися через систему публічних електронних закупівель «ProZorro». Керівники державних органів, що не здійснять такого переходу, мають бути звільнені.

 

«Система буде вдосконалюватися, але нею потрібно сьогодні користуватися», – заявив Володимир Гройсман.

 

Голова Уряду наголосив, що керівники органів державної влади, які не перейдуть з 1 серпня на державні закупівлі через систему «ProZorro», мають бути звільнені. «Якщо у керівника немає політичної волі для того, щоб чесно закуповувати, він не потрібен державі і суспільству. Нехай іде на інший хліб», – наголосив Володимир Гройсман.

 

Голова Уряду наголосив, що здійснення закупівель через систему публічних електронних закупівель «ProZorro» дає можливість заощадити десятки мільярдів гривень. «Прозора система закупівель має охоплювати 100% державних закупівель у нашій країні. Це десятки мільярдів гривень, які можуть бути заощаджені», – заявив Володимир Гройсман.

 

Прем’єр-міністр зауважив, що ціни деяких позицій при закупівлях відрізняються  майже удвічі. «Це означає, що ми можемо або удвічі більше закуповувати, або удвічі менше витрачати, розподіляти ресурси. І я думаю, що для нас це теж має бути одним дуже важливим пріоритетом. Немає чого свої брудні руки ділкам сувати в національний бюджет. Це є принципово важливе питання для кожної сфери», – підкреслив він.

 

За словами Володимира Гройсмана, стандартна система державних закупівель є абсолютно неефективна, натомість, система державних закупівель «ProZorro» є абсолютно сучасна, конкурентна і якісна.

 

Нагадаємо, що у системі «ProZorro» зареєструвалися більше 150 установ Житомирщини.

Версія для друку