Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Освітяни Житомирщини отримали сертифікати від Марини Порошенко. ФОТО

02 Червня 2016 • 13:23

Кіл-сть переглядів: 1 278

У Житомирі сьогодні, 2 червня, завершився перший етап тренінгів по розвитку інклюзивної освіти, який проходив у Житомирському національному агроекологічному університеті в рамках соціальної програми Марини Порошенко.

 

У спеціалізованому тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати» взяли участь близько 150 освітян Житомирщини. Серед них – керівники управлінь освіти районів та області директори, завучі та вчителі інклюзивних шкіл, а також керівництво тих шкіл, які вже у новому навчальному році відкриють новостворені інклюзивні класи для особливих дітей.

 

На захід завітали Дружина Президента України Марина Порошенко, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський та перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко.

 

Марина Порошенко звернулася до учасників та зазначила: «Проблема інклюзивної освіти сьогодні дуже гостро стоїть в Україні. Я щиро дякую всім вам за те, що ви робите, щоб наші особливі дітки відчували себе рівноправними членами українського суспільства. Я впевнена, що великою українською родиною ми зробимо все для того, щоб уже 1 вересня сотні особливих діточок змогли сісти за парти зі своїми однолітками. І ми обов’язково доведемо, що інклюзивна освіта в Україні можлива».

 

Мета тренінгу – допомогти освітянам опанувати тематику, надати практичні знання у напрямках нормативно-правової бази, відкрити шляхи пошуку і надходження фінансування, поділитися успішним досвідом ефективної взаємодії між органами влади та всіма дотичними структурами.

 

Насамкінець Марина Порошенко разом з Лілією Гриневич вручили учасникам тренінгу сертифікати та побажали успіхів у такій важливій соціальній справі.

Версія для друку