Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України проводить прес-конференцію

03 Червня 2016 • 13:36

Кіл-сть переглядів: 652

Сьогодні, 3 червня, Президент України Петро Порошенко провів п’яту прес-конференцію за два роки на посаді.

Глава Уряду наголосив, що у цьому році була сформована нова коаліція та новий Уряд, який вже має план дій на наступні роки.

Петро Порошенко зазначив, що великим кроком для країни було реформування системи охорони здоров’я, завдяки якій усі ліки реєструватимуться, а ціна стане нижчою.

«Крім того, було підписано Закон «Про публічні закупівлі», завдяки якому, усі установи країни мають оприлюднювати свої витрати через систему «ProZorro», – наголосив Президент України.

Також він додав, що сьогодні, 3 червня, відбулось підписання Декларації про наміри та Угоди про гарантії запозичення між Україною та Сполученими Штатами Америки. Глава держави висловив впевненість, що слідом за підписанням Угоди про надання нашій державі допомоги у сумі до 1 млрд доларів США, відбудеться підписання і документу про нашу співпрацю з МВФ, іншими фінансовими організаціями, отримання макрофінансової допомоги з боку ЄС. «Це буде сприяти економічному зростанню України, – переконаний Президент.

«Я дуже вдячний США за таку своєчасну і важливу допомогу нашій державі. Впевнений, що за допомогою світової коаліції на підтримку України ми відбудуємо нашу державу», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент України наголосив на тому, що у травні було схвалено Стратегічний оборонний бюлетень, що визначає основні завдання і напрями реформування оборонної сфери України. Цей документ, який було підготовлено у тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО, передбачає розвиток оборонних спроможностей України у період до 2020 року, реформування системи управління Збройними Силами відповідно до стандартів НАТО, та посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.

Усі присутні представники ЗМІ мали змогу отримати відповідь на гострі запитання.

Нагадаємо, що нещодавно Президент України відвідав полігон ВДВ на Житомирщині.

Версія для друку