Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Міністерстві інформаційної політики України відбулося експертне обговорення спеціальності «комунікація»

06 Червня 2016 • 14:57

Кіл-сть переглядів: 711

Відбулося засідання за круглим столом, присвячене збереженню та закріпленню місця спеціальності «комунікація» до “Переліку галузей знань та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти”, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29.04.2015 № 266. У заході взяли участь представники Міністерства інформаційної політики України, керівники профільних кафедр ключових вищих навчальних закладів країни, представники галузевих організацій у сфері масових комунікацій.

 

Учасники засідання також обговорили можливі шляхи впровадження спеціалізації “комунікація” в окрему систему галузі знань.
Зокрема, Сергій Даниленко, в.о. завідувача кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій ІМВ КНУ імені Тараса Шевченка зазначив, що зараз відбувається корегування нормативної бази, яка регулює “Перелік галузей знань та спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти”.

 

«З огляду на ті виклики, що долає сьогодні Україна у боротьбі за національну єдність та авторитет на міжнародній арені, протистоїть інформаційні агресії держава потребує наукового і практичного розвитку на всіх рівнях сфери комунікацій. Тому науки про комунікації повинні бути винесені як окрема галузь знань, наприклад “Комунікавістика”, яка включатиме наступні спеціальності: “Журналістика і медіакомунікації”, “Урядові (публічні) комунікації”, “Маркетингові комунікації”, “Міжнародні комунікації”. Це як один з можливих варіантів розвитку галузі знань, який обговорювався експертами», – наголосив він.

 

Під час експертного обговорення було запропоновано понад десять різних формулювань і пропозицій щодо того, які спеціальності мають сформувати галузь знань – науки про комунікації.

За результатами зустрічі Міністерство інформаційної політики України узагальнить ці пропозиції, які, після розгяду юристами, будуть передані до Міністерства освіти та науки України та винесені на розгяд Уряду.

Версія для друку