Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ще 1,57 млрд гривень з ДФРР спрямовано на фінансування 468 інвестпрограм і проектів у 16 областях

09 Червня 2016 • 06:56

Кіл-сть переглядів: 584

1Реформа децентралізації вже сьогодні демонструє конкретні результати, які відчувають місцеві громади. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на засіданні КМУ, презентуючи карту децентралізації в Україні.

 

«14 млрд гривень, які додатково залишилися цього року у місцевих бюджетах, дають можливість місцевим громадам самостійно, без втручання центральних органів, визначати стратегію розвитку своїх територій», – наголосив  Віце-прем’єр-міністр.

 

Він зазначив, що КМУ змінив перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися 2016 року за рахунок коштів ДФРР. Спрямовано ще 1,57 млрд гривень на фінансування 468 інвестпрограм і проектів у 16 областях. Серед них і Житомирська область.

 

За словами Геннадія Зубка, наразі спрямовано  вже 2,58 млрд гривень ДФРР із передбачених 3 млрд. «Ми даємо тиждень і будемо називати голів адміністрацій, які не встигають підготувати відповідні документи. Нагадаю, що Урядом визначено ключові напрямки – освітні та медичні заклади, заходи енергоефективності, місцеві дороги і створення ЦНАП. Якщо з певних причин у регіонах не вистачає підготовлених проектів, будуйте дороги. Два тижні достатньо, аби підготувати відповідний проект, затвердити  експертизу і отримати кошти. Це прості речі, які забезпечують конкретний результат, змінюючи якість сільської території», – наголосив Геннадій Зубко.

  

Нагадаємо, що Сергій Машковський розповів про нові соціальні об’єкти на Житомирщині.

Версія для друку