Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Запрошуємо на перегляд документального фільму «Іловайськ. Лицарі неба»

10 Червня 2016 • 07:33

Кіл-сть переглядів: 1 086

1Нещодавно, 7 червня, у кінотеатрі «Україна» відбувся прем’єрний показ стрічки-реквієму, яка присвячена подіям в Іловайську 2014-го року та її учасникам. Фільм «Іловайськ. Лицарі неба» відображає болісні сторінки війни на сході України очима бійців добровольчого полку «Дніпро-1», розповідає про справжній патріотизм, рішучість і мужність українських добровольців.

 

Фільм-реквієм презентували безпосередні автори – режисер Катерина Стрельченко та оператор Дмитро Панков. Вони й розповіли про історію створення стрічки і поділилися особистими враженнями щодо процесу кропіткої роботи.

 

Кінострічка показує реальні події, які немов пазлами складаються у суцільну картину так званого «іловайського котла» з розповідей і спогадів безпосередніх учасників тих подій – бійців добровольчого полку у структурі МВС «Дніпро-1». Водночас стрічка присвячена світлій пам’яті 15-х бійців-добровольців, яким не судилося повернутися живими додому і до своїх рідних.

 

Переглянути вражаючий та емоційний фільм-реквієм «Іловайськ. Лицарі неба» усі бажаючі мають змогу на додаткових показах у кінотеатрі «Україна» 11 та 12 червня о 21.00. Вхід вільний.

 

DSC_6180_веб

 

 

DSC_6164_веб

Версія для друку