Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міністр оборони України представив нового керівника Житомирського військового інституту. ФОТО

06 Липня 2016 • 11:25

Кіл-сть переглядів: 1 496

Сьогодні, 6 липня, з робочою поїздкою у Житомирі – Міністр оборони України Степан Полторак. Він представив нового керівника Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова генерал-майора Олександра Левченка.

 

Зустріч Міністра оборони з особовим складом закладу пройшла за участю голови облдержадміністрації Сергія Машковського, заступника голови ОДА Ярослава Лагути, першого заступника голови облради Володимира Ширми та міського голови Сергія Сухомлина.

 

Степан Полторак наголосив: «Коли виник конфлікт на сході України, військові навчальні заклади відіграли дуже велику роль. З перших днів окупації навчальні центри вищих військових навчальних закладів приступили до підготовки мобілізованих».

 

За його словами, ЖВІ ім. С. П. Корольова – чи не єдиний заклад в Україні, який завантажений всього на 30-40%. «У Житомирі готують фахівців, які сьогодні дуже потрібні армії. Заклад має свої традиції, у нього є величезний потенціал, але необхідно змінювали кількість спеціальностей, покращувати матеріально-технічну базу, давати можливість вчитися викладачам та здобувати досвід як в Україні, так і за кордоном».

 

На зустрічі Степан Полторак нагородив відзнаками Міністерства викладачів та курсантів за самовідданість і стійкість, виявлені під час проходження військової служби, вірність військовій присязі, зразкове виконання військового обов’язку, відмінні особисті показники у бойовій підготовці.

 

Довідково:

 

Генерал-майор ЛЕВЧЕНКО Олександр Віталійович

 

Народився 03.08.1958 р. у м. Глобино Полтавської області, українець.

 

Освіта: цивільна – 10 класів СШ у 1975 р.;

 

військова – Полтавське ВЗРКУ у 1980 р.,

 

Військова академія ППО Сухопутних військ у 1992 р.,

 

 оперативно-стратегічний факультет НАОУ у 2002 р.

 

У ЗСУ з 05.08.1976 р.

 

Кандидат військових наук, професор.

Версія для друку