Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА особисто перевірятиме хід будівництва та реконструкцій об’єктів області

14 Липня 2016 • 13:56

Кіл-сть переглядів: 642

Про це він заявив на розширеній нараді з керівниками районів, міст та об’єднаних територіальних громад вчора, 13 липня. На нараді розглядалися питання виконання запланованого обсягу відбору громадян на військову службу за контрактом, детінізації заробітної плати та зайнятості населення, стану справ щодо про1цесу об’єднання територіальних громад в Житомирській області та реалізація інвестиційних проектів, які фінансуються за кошти ДФРР.

 

За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в цьому році в області планується реконструювати 58 проектів в Об’єднаних територіальних громадах.

 

«На сьогодні громадами розробляються проектні заявки по 58 проектам. Станом на 12 липня 50 проектних заявок отримали погодження облдержадміністрації, з яких 42 вже отримали погодження в Мінрегіоні на загальну суму 38 млн 413,413 тис. грн», – зазначив директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Щебетов.

 

Також він додав, що останній перерозподіл коштів буде у вересні 2016 року.

 

1«Ми будемо фінансово стимулювати ті райони та громади, які роблять все вчасно. Я особисто перевірятиму хід виконання робіт на кожному об’єкті, що реконструюється за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Всі роботи мають бути завершені до кінця поточного року, а в навчальних закладах – до першого вересня», – резюмував голова Житомирської облдержадміністації Сергій Машковський.

 

Процес децентралізації в області набув активної фази розвитку та триває. Заступник голови ОДА Ігор Гундич зазначив: «На сьогоднішній день в області функціонують 10 громад, планують об’єднатися ще 20. Громади мають об’єднуватися і використовувати кошти на потреби ОТГ. На сьогодні обговорення щодо формування ОТГ проходить в усіх районах області, 5 містах обласного та 7 містах районного значення. Головою облдержадміністрації вже підготовлено 21 розпорядження про добровільне об’єднання територіальних громад. Від районів, які ще не об’єдналися надходять пропозиції».

 

Після схвалення змін до перспективного плану формування територій громад області на сесії обласної ради всі нормативні документи будуть направлені до КМУ для затвердження, після чого ОДА буде ініціювати перед ЦВК проведення перших виборів депутатів та голів місцевих ОТГ.

 

Нагадаємо, що завтра, 15 липня, Сергій Машковський з робочою поїздкою відвідає Коростенський, Черняхівський та Хорошівський райони.

Версія для друку