Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обласна комісія з ТЕБ та НС опрацювала заходи протипожежного захисту

15 Липня 2016 • 07:26

Кіл-сть переглядів: 684

Сьогодні, 15 липня 2016 року, відбулося чергове засідання обласної комісі з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка.

 

Комісія з ТЕБ та НС розглянула питання щодо протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту області, а також забезпечення населення якісною питною водою.

 

Перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко акцентував увагу на забезпеченні підприємств засобами пожежної безпеки – відповідні інформаційні листи з рекомендаціями після комісії будуть надіслані установам області.

 

За результатами засідання обласної комісії з ТЕБ та НС головам райдержадміністрацій доручено встановити контроль за проведенням комплексу протипожежних заходів на сільськогосподарських та зерноприймальних об’єктах, вжити заходів щодо недопущення спалювання на полях сухої трави, організації охорони місць зберігання сільськогосподарської продукції та проведення навчань з питань пожежної безпеки.

 

Управління ДСНС України в Житомирській області проводитиме перевірки стану пожежної безпеки територій зернових посівів, місць переробки та зберігання врожаю, а також закладів соціальної сфери.

 

На особистому контролі в керівників відповідних структурних підрозділів ОДА – стан протипожежного захисту підвідомчих об’єктів, першочергово тих, де перебувають діти.

 

Щодо забезпечення населення якісною питною водою, Геннадій Дмитренко підкреслив необхідність перевірки виконання приписів щодо належного функціонування в області артезіанських свердловин. Нині з 533 джерел здійснюється водозабезпечення населення області питною водою.

Версія для друку