Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

В області проходить профілактична акція «Безпечні канікули»

19 Липня 2016 • 09:55

Кіл-сть переглядів: 632

На Житомирщині триває профілактична акція «Безпечні канікули», започаткована центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирської області. Кожного року на літніх канікулах проводиться плідна і корисна робота, спрямована на упередження нещасних випадків та травматизму в дитячому середовищі, формування безпечної поведінки біля відкритих водоймищ, у лісі, парках, місцях відпочинку.

 

За результатами акції на Житомирщині цьогоріч вже проведено близько 150 індивідуальних та групових інформаційно-роз’яснювальних заходів різних форм: відеолекторії, рольові ігри, профілактичні бесіди, усні журнали тощо.

 

В інформаційних куточках установ та організацій міст, сіл та селищ, магазинах, перукарнях, поштових відділеннях фахівці із соціальної роботи розповсюдили пам’ятки, листівки з техніки безпеки у літній період.

 

Особлива увага приділяється роботі з соціально незахищеними верствами населення. Дітей попереджають про небезпеку купання без нагляду дорослих, розводення вогнища в лісі, катання на велосипеді на проїжджій частині, проведення дозвілля на території новобудов та напіврозвалених споруд тощо. Разом з тим звертається увага батьків щодо необхідності належної організації відпочинку дітей під час літніх канікул, наголошується на необхідності приділяти більше уваги своїй дітям, тримати під контролем проведення дозвілля дитини за межами дому у вечірній час.

 

До участі у проведенні заходів долучаються представники управлінь з надзвичайних ситуацій, житлового господарства в містах, сільських, селищних рад, дільничі інспектори міліції та медичні працівники.

Версія для друку