Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мінрегіон ініціював створення Проектного офісу секторальної децентралізації

20 Липня 2016 • 06:56

Кіл-сть переглядів: 692

Для моніторингу та просування реформи децентралізації Мінрегіон ініціював створення Проектного офісу секторальної децентралізації, робота якого охоплюватиме близько 12 секторів та буде здійснюватися за підтримки  міжнародних донорських організацій. Про це йшлося на зустрічі  Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка з міжнародними партнерами – представниками проектів GIZ, USADE, EDGE, а також партнерами з ЄС, посольств ФРН, Швеції, Канади.

 

Віце-прем’єр-міністр зазначив: «Проектний офіс має стати комунікаційним центром, який поєднає горизонтальні комунікації між міністерствами й відомствами, які відповідальні за різні сектори реформи децентралізації,  та вертикальні комунікації з місцевим самоврядуванням та регіонами».

 

Він окреслив 12 основних секторів: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, адміністративно-територіальний устрій, місцеві бюджети, соціально-економічний розвиток, навколишнє середовище та використання природних ресурсів, ЦНАПИ, земельні відносини, містобудування та архітектура, інфраструктура (транспорт, зв’язок, дороги), культура ЖКГ.

 

«Ці напрями мають реформуватись на центральному рівні (на рівні міністерств) відповідно до ключової реформи децентралізації. Очевидно, що це має відбуватись у зв’язці з Проектним офісом секторальної децентралізації. А далі – усі прийняті рішення будуть максимально швидко імплементуватись на регіональний рівень. Тоді реформа просуватиметься значно швидше й матиме максимальний практичний ефект», — наголосив Геннадій Зубко

 

1

Версія для друку