Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Любарському районі проконсультували демобілізованих учасників АТО. ФОТО

20 Липня 2016 • 15:44

Кіл-сть переглядів: 553

54653132Представники Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації продовжують активно консультувати демобілізованих бійців та їх родини у районах області. Сьогодні, 20 липня, відбувся ще один виїзний прийом Центру у Любарському районі.

 

Учасники АТО та члени їх сімей отримали всю необхідну інформацію про права і пільги військових від координатора Центру Юлії Толмачової, завідувача сектору державного геодезичного нагляду Держгеокадастру Володимира Рудніка, керівництва Любарської РДА та райради, представників районних управлінь.

 

Координатор Центру Юлія Толмачова наголосила на тих правах, які має кожен демобілізований учасник АТО. А також поінформувала про види допомоги, які можуть отримати військовослужбовці через Центр: як працевлаштуватись, отримати психологічну та медичну допомогу, як полікувати зуби та де забезпечується безкоштовне їх протезування, отримати санаторно-курортне лікування в різних оздоровчих закладах України тощо.

 

541514635Одним із основних питань, які цікавлять учасників АТО Любарщини, є отримання земельної ділянки.

 

Представники Центру нагадали про те, що у кожного з них є можливість підписати контракт із Збройними силами України. Тривалість контракту для учасників АТО – від 3 місяців. Заробітна плата щонайменше становить 7 тис. грн. з моменту підписання контракту. Основні пільги, які пропонує держава, контрактникам:

 

– отримання житла за рахунок держави;

 

– використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення;

 

– безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров’я;

 

– отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).

 

А також відвідали районний центр зайнятості, де перевірили, наскільки ефективно та оперативно надається інформація про можливість працевлаштування демобілізованим бійцям.

 

Центр допомоги учасникам АТО знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 1, обласна державна адміністрація, каб. 101. Телефон: (0412) 47-50-06.

 

Нагадаємо, що вчора виїзний прийом Центру відбувся в Олевському районі.

Версія для друку