Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Чому варто відвідати Міжнародний фестиваль льону на Коростенщині

17 Серпня 2016 • 07:29

Кіл-сть переглядів: 614

27 серпня в селі Стремигород Коростенського району відбудеться Міжнародний фестиваль льону – грандіозний культурно-масовий захід, спрямований на популяризацію льонарства. Офіційне відкриття свята о 10.30 год.

 

Захід проходитиме за підтримки Житомирської облдержадміністрації.

 

10 причин відвідати фестиваль:

 

1. Фестиваль льону – це родинне свято: феєричні показові виступи на конях, театралізоване дійство, енергійна музика від сучасних українських гуртів. Для дітлахів працюватиме майданчик з яскравими аніматорами, аквагрим та конкурси.

 

2. Ярмарок майстрів. Буде представлено вироби з льону, продукцію майстрів народної творчості.

 

3. Музей вишивки із унікальним Кобзарем з льону. Для інтелектуалів працюватиме виставка унікальних виробів з льону, вишивки та книгарня.

 

4. Традиційна кухня з льону. Унікальними, корисними та смачними стравами пригощатимуть знавці куховарської справи.

 

5. Майстер-класи. Як змайструвати ляльку-мотанку, як сплести унікальний виріб з соломи чи бісеру? Усьому цьому навчать талановиті майстри сьогодення.

 

6. Дефіле моделей у одязі з льону. Відома дизайнерка Оксана Полонець продемонструє свою колекцію лляного одягу, який вже оцінили у Європі.

 

7. Гала-концерт за участю відомих гуртів. На сцені виступлять фольклорні та театральні колективи, відомі українські гурти – Los Colorados і «ТаРута».

 

8. Шоу від січових козаків та колективу «Княжа конюшня». Творчі та обдаровані, вони здивують трюками, завзяттям і майстерністю вправної їзди верхи. У програмі відтворять історичні епізоди нашої країни.

 

9. Шкільний ярмарок.

 

10. На фестивалі відбудеться науковий форум для аграріїв. Запрошено близько трьох тисяч аграріїв із різних областей України. Це – додаткова можливість поспілкуватись та спланувати варіанти співпраці.

 

1

Версія для друку