Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Громади, де навесні та влітку відбулися вибори, мають отримати субвенції з вересня 2016-го

17 Серпня 2016 • 13:14

Кіл-сть переглядів: 553

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

 

«Ми плануємо під час внесення змін до Державного бюджету забезпечити 18 об’єднаним територіальним громадам (ОТГ), де навесні та влітку відбулися вибори, можливість отримати медичну та освітню субвенції, а також право збирати податки з вересня 2016, а не з січня 2017, як передбачено сьогодні», – заявив Геннадій Зубко.

 

За його словами, для цього треба перераховувати бюджети районних рад, на території яких знаходяться ОТГ, а також бюджети областей, аби розділити повноваження нової ОТГ, району та області.

 

Він наголосив, що люди вже усвідомлюють переваги децентралізації. «Вони розуміють: чим більша кількість населення і територія, тим більше бюджет, акумуляція ресурсів і відчутніший рух уперед. ОТГ потребують методичної допомоги. І це завдання для державних адміністрацій, регіональних офісів реформ», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

 

Він повідомив, що такі офіси не лише сприяють формуванню нових громад, а й надають громадам консультаційну та методичну допомогу у більш ніж десяти дотичних до реформи сферах.

 

«Важливо, щоб люди мали фахову правову підтримку, допомогу з питань формування бюджетів, планування територій, соціального захисту, освітньої, медичної субвенції. Потрібно, щоб у кожній області працював штаб, який дає відповіді на всі запитання, що і як робити. Це буде зворотній зв’язок, бо імплементація реформи завжди потребує коригувань чи інновацій», – заявив Геннадій Зубко.

Версія для друку