Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Не вистачає коштів на сплату рахунків за ЖКП – оформлюйте субсидії

29 Серпня 2016 • 07:34

Кіл-сть переглядів: 692

З настанням опалювального періоду українці отримають нові платіжки зі збільшенням плати за комунальні послуги. Проте кожен може скористатись державною підтримкою та оформити житлову субсидію. Вона може стати порятунком навіть для тих, хто ніколи не отримував субсидію.

 

1З часом свого функціонування програма житлових субсидій постійно удосконалюється. Механізм нарахування тепер значно спрощений та передбачає індивідуальний підхід щодо розрахунку розміру субсидії, який здійснюється окремо для кожної сім’ї і залежить виключно від доходів. Оформити субсидію тепер можна у селищній раді, через Інтернет-мережу (заповнити заяву та декларацію можна на сайті subsidii.mlsp.gov.ua) та у відділенні «Укрпошти».

 

Субсидія призначається на 12 місяців, а не на півроку, як було раніше. Вона автоматично перераховується на наступний термін вже без додаткових заяв.

 

Також Уряд скасував обмеження щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не мають офіційної зайнятості і не перебувають на обліку як безробітні. Якщо дохід для працездатних осіб менший від прожиткового мінімуму, для розрахунку субсидії береться сума у розмірі двох прожиткових мінімумів. Для громадян, які одержують стипендію або соціальні виплати, під час визначення сукупного доходу враховуються фактичні розміри стипендій та соціальних виплат. Субсидію мають можливість отримати навіть ті, хто орендує житло.

 

Відмова у призначенні субсидії здійснюється лише у разі одноразової покупки на 50 тисяч гривень протягом року до дня звернення за субсидією. Якщо у Вас є запитання щодо оформлення документів чи порядку призначення субсидій, Ви можете звернутися на «гарячі лінії» (0412) 24-14-08 та (0412) 24-34-14.

Версія для друку