Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині вигоріло сухотрав’я загальною площею 235 га

29 Серпня 2016 • 11:34

Кіл-сть переглядів: 572

1З початку нинішнього року на території Житомирщині вигоріло сухої трави загальною площею 235 га. Тільки за минулу добу вигоріло сухотрав’я на площі 10,4 га. Про це повідомляє управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

 

Горіла суха трава у Коростені, в селищах Гришківці Бердичівського, Червоне Андрушівського, селах Павлівка, Улашанівка Пулинського, Грозине Коростенського, Кустин Бердичівського, Наталівка Новоград-Волинського, Рудня-Пошта та Іванівка Житомирського, Недашки Малинського районів. 

 

Крім того, в селі Жубровичі Олевського району на землях запасу Жубровицької сільської ради виникло загоряння торфу на площі 1,5 га. 

 

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах. Крім того, після завершення зернозбиральної кампанії аграрії випалюють пожнивні залишки, що категорично заборонено, адже такі дії можуть стати причиною масштабних пожеж.

 

 

За прогнозами синоптиків на території області утримуватиметься суха погода. Тому закликаємо громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах, а у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Версія для друку