Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як працює реформа децентралізації – розповідає Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. ВІДЕО

31 Серпня 2016 • 07:42

Кіл-сть переглядів: 651

У програмі «Актуально» Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відповідає на всі актуальні питання процесу децентралізації, об’єднання громад області та країни, енергозбереження та державної підтримки.

 

«Перш за все хотів би похвалити Житомирщину. Крім тих громад, які сьогодні вже є, ще 21 громада подала заявки на об’єднання. Тому динаміка є. І найголовніше те, що є можливість показати результат об’єднання в цих громадах. Нам дуже важливо побачити – що змінилося в житті українських родин. Нас хвилює 3 основні напрямки: якість надання послуг освіти, охорони здоров’я і соціального захисту. І ми бачимо, що саме ті 10 громад, що об’єднались на Житомирщині, вже активно працюють, мають 5-річний план свого розвитку», – зазначає Геннадій Зубко.

 

Які темпи об’єднання територіальних громад в країні? Яке місце посідає Житомирщина? Які проблеми мають долати ті громади, що об’єднуються? Які переваги вони отримують? Як зекономити на споживанні електроенергії жителям країни? В чому полягає механізм монетизації субсидій?

 

Відповіді на ці та інші питання отримайте у сюжеті.

 

Версія для друку