Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Коростишівському районі обговорили реформу децентралізації

07 Вересня 2016 • 14:50

Кіл-сть переглядів: 692

Вчора, 6 вересня, у Коростишеві відбулась нарада щодо впровадження реформи децентралізації у районі під керівництвом голови райдержадміністрації Василя Купрійчука. Участь взяли керівники району, міста, сільські голови, представники структурних підрозділів РДА та установ.

 

Голова райдержадміністрації нагадав присутнім, що нещодавно у Новоград-Волинському за участю Першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди та керівництва області проходив форум «Децентралізація, стан та перспективи об’єднання громад».

 

У рамках цієї реформи в області вже створено 9 територіальних громад. І на сьогодні вже подано на затвердження до Кабінету Міністрів України документи для створення Коростишівської об’єднаної територіальної громади.

 

Також під час наради особлива увага була приділена першочерговим реформам системи національної безпеки і оборони, правоохоронної та охорони здоров’я, а також антикорупційній, судовій, державного управління, податковій, дерегуляції і розвитку підприємництва.

 

Учасники наради активно обговорювали стан доріг району, освітлення вулиць населених пунктів. Було порушено питання про стан використання бюджетних коштів на утримання апарату районної, міської та сільських рад.

 

Проаналізувавши стан використання коштів на утримання апаратів, керівник району звернувся до голів рад з проханням економніше використовувати бюджетні кошти на ці потреби та активніше допомагати жителям Коростишівського району у розв’язанні їх проблем.

Версія для друку