Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко закликав депутатів до мобілізації у голосуванні за закони з децентралізації

09 Вересня 2016 • 08:34

Кіл-сть переглядів: 620

Вчора, 8 вересня,  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на брифінгу перед голосуванням  у парламентській залі закликав депутатський корпус до активної мобілізації.

 

584654«У програмі кожної політичної сили були лозунги щодо підсилення місцевого самоврядування через реформу децентралізації. Кожен політичний лідер обіцяв, що саме громада буде вирішувати пріоритети щодо їх життєдіяльності. Сподіваюсь, що саме виконання своїх політичних зобов’язань дасть можливість змінити країну», –  зазначив Геннадій Зубко на брифінгу у Верховній Раді перед розглядом у сесійній залі низки законопроектів з децентралізації.

 

Віце-прем’єр-міністр України наголосив на тому, що ухвалення цих рішень дозволить зробити три прості речі. По-перше, допомогти громадам, які вже функціонують, з точки зору забезпечення надходження податків та коштів від надання адміністративних послуг безпосередньо до їхніх бюджетів. По-друге, підсилити процес об’єднання з точки зору добровільного приєднання нових громад до вже створених. По-третє, врегулювати питання статусу та виборів старост.

 

Також вчора зверненням Мінрегіону Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування надав роз’яснення  Центральній виборчій комісії щодо проведення перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах, розташованих на території суміжних районів,  та у разі добровільного об’єднання територіальної громади міста обласного значення із територіальними  громадами інших сіл, селищ, міст без внесення змін до меж відповідних районів.

 

Наразі 80 об’єднаних територіальних громад чекають рішення ЦВК щодо  оголошення перших виборів. У 2016 році перші вибори проведено у 25 ОТГ. Облдержадміністраціями готується подання до ЦВК щодо оголошення виборів в 38 громадах.

 

Нагадаємо, що на другому засіданні регіональної робочої групи з розроблення перспективного плану формування територіальних громад Житомирської області, яке відбулось 8 вересня, погоджено створення ще 4 об’єднаних громад.

 

 

Версія для друку