Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ще одна потужна лінія електропередачі проходить через Житомирську область

21 Вересня 2016 • 15:03

Кіл-сть переглядів: 1 283

У 2007 році в Україні було започатковано великий інвестиційний проект з будівництва системоутрорюючих магістральний повітряних ліній електропередачі 750 кВ.

 

19 вересня у рамках проекту відбулося включення під навантаження новозбудованого заходу повітряної лінії електропередачі 750 кВ Хмельницька АЕС – Чорнобильська АЕС на підстанцію 750 кВ «Київська».

 

У церемонії взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, т.в.о. директора ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук, представники банків-інвесторів Проекту – ЄБРР та ЄІБ, НКРЕ. На заході був присутній і начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської ОДА Роман Крисюк.

 

Це вже друга повітряна лінія, яка «поставлена під напругу» у рамках проекту. І обидві лінії електропередачі йдуть через Житомирську область.

 

Роман Крисюк розповідає, що таке масштабне будівництво у енергетичній галузі на сьогоднішній день дуже важливе, оскільки дасть змогу забезпечити збалансоване і надійне енергопостачання центрального та північного регіонів України. Крім того, завдяки новим лініям Рівненська та Хмельницька АЕС зможуть працювати на повну потужність.

 

Додатковий ресурс електроенергії буде сприяти соціально-економічному розвитку центрального регіону нашої держави, а також дозволить зменшити споживання газу і вугілля тепловими електростанціями.

 

Нагадаємо, що 21 грудня 2015 року урочисто введено в дію магістральну системоутворюючу ПЛ електропередачі «Рівненська АЕС – підстанція 750 кВ «Київська».

Версія для друку