Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Область вживає заходів, щоб освітяни отримували заробітну плату в повному обсязі

22 Вересня 2016 • 10:29

Кіл-сть переглядів: 699

Станом на 1 вересня 2016 року простроченої заборгованості з виплати заробітної плати в освітній сфері немає.

 

Про це повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін.

 

За його словами, при формуванні і затвердженні місцевих бюджетів області на 2016 рік, внаслідок дефіциту освітньої субвенції з державного бюджету, не було повністю враховано оплату праці освітян. Проте нині заборгованості по зарплатні немає.

 

«Сьогодні недостатність коштів на оплату праці є меншою, ніж минулого року. Якщо у порівнянні – то це на 34 % менше, ніж недостатність 2015 року. Для того, аби вирішити ситуацію, ми направили звернення до Міністерства освіти і науки України з обгрунтованими цифрами та реальними потребами», – прокоментував Вадим Калінін.

 

Під час співбесід керівництва області з головами райдержадміністрацій питання недостатності освітньої субвенції також обговорювалося. Як і кожного року, оплата праці вчителів і медиків є проблемним питанням, проте спільними зусиллями до кінця року вирішується. До прикладу, у 2015 році недостатність коштів на оплату праці освітян була компенсована за рахунок державної субвенції та перевиконання місцевих бюджетів.

 

Також за дорученням т.в.о. голови облдержадміністрації Ігоря Гундича та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич управлінням освіти підготовлено додаткові проекти звернень до профільного міністерства з деталізацією та обгрунтуванням фінансових потреб.

Версія для друку