Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі зібрались директори технікумів і коледжів зі всієї України

06 Жовтня 2016 • 12:49

Кіл-сть переглядів: 821

4513132Для того, аби обговорити нагальні та проблемні питання галузі освіти, сьогодні, 6 жовтня, у Житомирі зібрались директори вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації не тільки області, а й з усієї України.

 

Участь у засіданні всеукраїнської спілки голів рад директорів цих закладів взяли директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров та начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін.

 

Олег Шаров запевнив присутніх у тому, що технікуми і коледжі будуть функціонувати в будь-якому випадку. Адже молодший спеціаліст має свою нішу на ринку освіти та праці держави. Крім цього, заклади I-II рівня акредитації у районних центрах, містах та селищах виконують функцію дуже потужного соціального центру для подальшого розвитку учнів. І знання, які дають коледжі і технікуми, – дійсно необхідні.

 

«Міністерство освіти і науки України не втручається в освітній процес ваших навчальних закладів. Міністерство вам довіряє. І це дуже велике досягнення в нашій освітній сфері. Сьогодні ми бачимо велику кількість дуже гарних прикладів нових освітніх програм, дисциплін, підходів, що показує ваш внесок у розвиток галузі. І це впливає на вашу конкурентноспроможність на ринку освіти», – зазначив Олег Шаров.

 

Вадим Калінін, вітаючи керівників закладів, наголосив на тому, що сьогоднішня зустріч є надзвичайно важливою. Адже в процесі децентралізації у кожного з директорів виникають питання щодо долі коледжів, технікумів та потенційних студентів цих закладів. Також начальник управління освіти і науки облдержадміністрації надав роз’яснення стосовно додаткових місць регіонального замовлення у вузах I-II рівня акредитації.

 

Чимало актуальних запитань виникало у керівників українських закладів I-II рівня акредитації. Зокрема, учасники засідання обговорили рівень оплати праці викладачів коледжів та технікумів, кількість державних замовлень на ті чи інші спеціальності, фінансування освітніх закладів та інші не менш важливі проблеми.

Версія для друку