Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Реформування системи охорони здоров’я – один із пріоритетних напрямків Уряду на 2017 рік, – Павло Розенко

11 Жовтня 2016 • 07:12

Кіл-сть переглядів: 722

У 2017 році Уряд планує здійснити низку кроків, що започаткують масштабне реформування системи охорони здоров’я. Про це під час розширеної презентації реформи у сфері охорони здоров’я за участю представників обласних, Київської міської державної адміністрації, міських голів та керівників структурних підрозділів охорони здоров’я заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

 

«Питання системи охорони здоров’я – сьогодні одне із пріоритетних для Уряду, і все суспільство вимагає реальних змін на краще. Часу на довгі дискусії вже немає», – сказав він.

 

За словами Віце-прем’єр-міністра, вже на початку 2017 року планується здійснити низку кроків, що покращать якість і доступність надання медичних послуг для кожної конкретної людини: це реформування первинної медичної допомоги та створення підґрунтя для розвитку сімейної медицини, введення референтних цін на ліки та механізму часткової компенсації вартості ліків для певних видів захворювань, що зробить ліки більш доступними для пацієнтів, затвердження медичних протоколів лікування та запровадження елементів страхової медицини.

 

«Про необхідність запровадження медичного страхування в Україні вже говорять більше  10 років. Але система, що може дати додатковий ресурс системі охорони здоров’я та персоналізувати систему надання медичної допомоги, до цього часу не запроваджена», – зазначив Павло Розенко.

 

«Є багато моделей, у Верховній Раді України зареєстровано три різних законопроекти, точаться дискусії. Тому МОЗ має запропонувати консолідоване бачення страхової медицини, адже для того, щоб елементи медичного страхування почали працювати з 2017 року, потрібно щонайменше прийняти відповідний закон», – підкреслив Павло Розенко.

Версія для друку