Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич провів зустріч з представниками громадськості з питань встановлення тарифів

28 Жовтня 2016 • 10:02

Кіл-сть переглядів: 923

Сьогодні, 28 жовтня, голова облдержадміністрації Ігор Гундич провів зустріч з представниками громадської ради при Житомирській облдержадміністрації та інститутів громадянського суспільства області з питань встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

 

Метою зустрічі є надання роз’яснень щодо основних принципів встановлення тарифів на сплату житлово-комунальних послуг, поняття його економічної обґрунтованості та порядку нарахування субсидій задля інформування населення області.

 

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич зазначив, що за дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у кожному регіоні Україні мають бути проведені роз’яснення по встановленню тарифів, бо це питання є одним із найактуальніших. Тому результатом сьогоднішнього обговорення має бути отримання обґрунтованих відповідей на всі ключові питання, що виникають у громадськості.

 

Задля роз’яснення порядку встановлення тарифів на засідання запрошено керівників обласних та міських підприємств – надавачів житлово-комунальних послуг населенню та профільних структурних підрозділів облдержадміністрації. Зокрема, виступили заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський, заступник директора КП «Житомиртеплокомуненерго» Віктор Назаров, директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін, директор ТОВ «Житомиргаз Збут» В’ячеслав Тарасов, голова правління ПАТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета, директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна. У обговоренні також взяли участь керівники Федерації профспілок Житомирської області та Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

 

Заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський поінформував, що відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги» виконавці/виробники здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) житлово-комунальних послуг та подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів.

 

На даний час повноваження щодо встановлення тарифів на комунальні послуги мають Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та органи місцевого самоврядування. Встановлення тарифів на природний газ здійснюється Кабінетом Міністрів України. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановлює тарифи на електроенергію та комунальні послуги лише тим суб’єктам господарювання, ліцензування діяльності яких вона здійснює.

 

Геннадій Забродський зробив акцент на тому, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг» встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається.

 

По завершенню доповідей керівників підприємств – надавачів житлово-комунальних послуг голова громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Володимир Стельмах зазначив, що для подальшого роз’яснення ключових питань висунутої сьогодні на обговорення теми та інформування населення області необхідно проводити такі зустрічі й надалі й вирішувати проблеми у тісній співпраці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості.

 

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич, підводячи підсумки зустрічі, подякував її учасникам за конструктивний діалог та зазначив, що для отримання роз’яснень на весь спектр питань щодо встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги є потреба у проведенні відповідних зустрічей керівниками профільних органів всіх рівнів із представниками громадськості.

 

 

 

Версія для друку