Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ємільчинський район поінформований щодо децентралізації

28 Жовтня 2016 • 15:23

Кіл-сть переглядів: 664

Житомирська область одна з перших областей України активно долучилась до процесу децентралізації.

В рамках інформаційної роботи стосовно реформи децентралізації сьогодні, 28 жовтня, у Ємільчинському районі координатор регіонального офісу реформ (Центру розвитку місцевого самоврядування) Василь Невмержицький провів зустріч із головами сільських та селищних рад.

 

1
На зустрічі також були присутні представники районної влади та представники управління освіти і науки та охорони здоров’я облдержадміністрації, щоб у процесі спілкування із громадськістю району розкрити усі аспекти змін, які відбуватимуться.

За перспективним планом, у Ємільчинському районі планується створити дві громади – Ємільчинську та Барашівську, у якій вже в грудні цього року відбудуться перші вибори.

«Ми з вами говоримо про якість, а не про кількість. Ви маєте все вирішувати на місцях. Перш за все результатами реформи мають бути задоволені люди», – зазначив Василь Невмержицький.

Спілкуючись із мешканцями району, Василь Невмержицький розповів про переваги децентралізації та складнощі, які можуть виникати. «Сільські голови не мають боятися втратити свої посади – вони мають думати в першу чергу про людей, про тих, хто мешкає у цих селах», – сказав він.

На зустрічі привели приклад Тетерівської ОТГ, яка першою в Житомирському районі отримала ліцензію первинної медико-санітарної допомоги (створила КУ ЦПМСД Житомирського району Житомирської області) та провела комплекс заходів щодо отримання дозволів для нормального функціонування центру надання адміністративних послуг (з доступом до всеукраїнських баз даних).

«Якщо у вас виникають якісь питання щодо створення, або розробки документації – звертайтеся. Ми вас всьому навчимо і у всьому допоможемо, аби громада сама заробляла собі кошти», – резюмував Василь Невмержицький.

Версія для друку