Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До уваги водіїв! На Житомирщині прогнозується туман

24 Листопада 2016 • 16:21

Кіл-сть переглядів: 478

1За прогнозами Укргідрометцентру, 25 листопада вночі та вранці у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській, Івано- Франківській, Чернівецькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Донецькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях місцями туман, видимість 200-500 м.

 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки, зокрема на автошляхах.

 

Під час поїздок в умовах недостатньої видимості потрібно бути уважними та обережними, суворо дотримуватись вимог Правил дорожнього руху. При попаданні в смугу туману водіям необхідно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

 

Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами). Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Версія для друку