Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Експерт з децентралізації на Житомирщині про реформування галузей та потребу в кадрах

29 Листопада 2016 • 15:19

Кіл-сть переглядів: 647

З робочою поїздкою на Житомирщині сьогодні, 29 листопада, перебуває директор Інституту розвитку територій, експерт з питань децентралізації влади Юрій Ганущак.

 

Разом з директором Житомирського Регіонального центру розвитку місцевого самоврядування Василем Невмержицьким вони відвідали Коростишівський район, де вже 18 грудня пройдуть перші вибори у об’єднаній громаді.

 

У Житомирі експерт з децентралізації зустрівся з представниками структурних підрозділів облдержадміністрації та районів і ОТГ.

 

Юрій Ганущак розповів про законодавчі акти, які мають бути прийняти стосовно так званих «білих плям» на карті децентралізації, про реформування охорони здоров’я, освіти, спорту у процесі об’єднання громад.

 

Крім того, за його словами, вже сьогодні є гострі питання щодо кадрового забезпечення у громадах: «Якщо все буде так, як треба, то реформа закінчиться у 2017 році. Є великий «голод» на кваліфіковані кадри». Юрій Ганущак закликав до активності з боку районів, ОТГ, адже можливості в об’єднаної громади великі.

 

Також присутні обговорили питання фінансового забезпечення громад і проблемні земельні питання.

 

Нагадуємо, що 18 грудня перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів пройдуть у 22 громадах Житомирщини.

Версія для друку