Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На виборах в ОТГ люди мають підтримати своїх місцевих лідерів та господарників – Геннадій Зубко

09 Грудня 2016 • 14:01

Кіл-сть переглядів: 577

Сьогодні вибори в об’єднаних територіальних громадах — це не просто чергові вибори, а взагалі зміна системи управління. Це перехід від централізованої радянської системи до субсидіарності влади, до можливостей впливу громад на владу та їхнього самостійного розвитку. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час круглого столу «Вибори в ОТГ-2016: перспективи об’єднаних громад».

 

Геннадій Зубко наголосив на тому, що люди мають підтримати своїх місцевих лідерів на виборах в ОТГ 11 і 18 грудня. Саме на них лягає серйозна відповідальність як на господарників, які будуть управляти громадою, фінансами, плануванням території, послугами. Тому це мають бути ті, хто може взяти на себе цю відповідальність і рухатися разом згромадою вперед. 

 

Віце-прем’єр-міністр також подякував ЦВК за прийняття рішення про призначення виборів в ОТГ. Разом з тим він повідомив, що ЦВК все ж таки прийнято рішення про відмову в оголошенні перших місцевих виборів у 31 ОТГ.

 

Звернулись до людей голови ОТГ Вадим Гаєв з Новопсковської об’єднаної громади Луганської області та Іван Ковач з Тячівської об’єднаної громади Закарпатської області. «Голосуйте за господарів, за тих людей, з якими ви зможете вести діалог, яким ви довіряєте. Голосуйте за живих людей, з якими ви будете спілкуватися у майбутньому, які дійсно можуть зробити зміни у вашому населеному пункті», – зазначив Вадим Гаєв. 

 

Довідково:

 

ЦВК призначено на 11 грудня 2016 р. перші вибори в 41 ОТГ, на 18 грудня 2016 р. – в 143 ОТГ. Впродовж 2016 року перші вибори проведено у 25 ОТГ.

 

ЦВК прийнято рішення про відсутність правових підстав для оголошення перших місцевих виборів у 31 ОТГ. На розгляді в ЦВК знаходиться звернення щодо оголошення перших виборів в 19 ОТГ. Облдержадміністраціями готуються звернення до ЦВК щодо оголошення перших виборів у 9 ОТГ. Облдержадміністраціями готуються висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень щодо утворення 15 ОТГ. Територіальними громадами ухвалюються рішення щодо об’єднання територіальних громад (після отримання позитивного висновку) та створення 25 ОТГ.

Версія для друку