Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На засіданні Громадської ради обговорили показники соціально-економічного розвитку області

15 Грудня 2016 • 08:39

Кіл-сть переглядів: 610

У Житомирській облдержадміністрації відбулося обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Житомирщини на 2017 рік, ініційоване Громадською радою при облдержадміністрації.

 

У засіданні правління Громадської ради за головування Володимира Стельмаха взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, які обговорили  показники соціально-економічного розвитку, за якими проводиться моніторинг та оцінка результативності реалізації державної регіональної політики.

 

На обговорення було винесено питання можливостей самофінансування області (зокрема, за рахунок 50 % надходжень митних платежів), розвитку об’єднаних територіальних громад (зокрема, розвитку бізнесу за територіальними громадами, ліквідації збитковості підприємств), ліквідації безробіття та підвищення заробітної плати працівникам, особливо в контексті мінімальної зарплати 3200 грн. Також громадськість підняла питання показників ефективності використання комунальної власності, зокрема у галузях лісового господарства та тваринництва.

 

Основна мета зібрання – внесення пропозицій до проекту Програми економічного і соціального розвитку Житомирщини на 2017 рік щодо підвищення рівня соціальних гарантій населення області.

 

Версія для друку