Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ігор Гундич під час круглого столу: Наша позиція – скоротити дистанцію між владою і громадою

15 Грудня 2016 • 10:39

Кіл-сть переглядів: 688

У Житомирі для представників громадських організацій та активних громадян області сьогодні, 15 грудня, пройшов круглий стіл «Реалізація Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства у Житомирській області».

 

За ініціативи Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД) в рамках Проекту USAID «Громадяни в дії» у прес-клубі зібралось більше 40 представників громадських організацій та працівників райдержадміністрацій, що взаємодіють з громадськістю в районах області.

 

Участь у заході взяв голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

 

«Я сам – виходець із громадського сектору. Тому розумію, наскільки це важливо – чути громадськість, підтримувати ініціативи громадських організацій і співпрацювати з громадськістю. Наша позиція – скоротити дистанцію між владою і громадою. Ми маємо бути партнерами і працювати на спільні цілі. Вже з наступного року, сподіваюся, підтримка громадськості буде не лише на словах, діях, а й фінансово. Ми плануємо у бюджеті-2017 передбачити 1 мільйон гривень на грантову підтримку ініціатив громадськості», – зазначив голова ОДА Ігор Гундич, відкриваючи круглий стіл.

 

Про те, як ефективно організувати роботу Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства, розповів керівник Проекту USAID «Громадяни в дії» Максим Лациба.

 

Адвокасі-менеджер з питань державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства Проекту USAID «Громадяни в дії» Марія Осипчук ознайомила присутніх з особливостями розроблення Плану заходів щодо реалізації Національної стратегії на рівні області. А також з організацією та проведенням конкурсу проектів для фінансування ініціатив громадянського суспільства.

 

Круглий стіл «Реалізація Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства у Житомирській області» пройшов за організаційної підтримки управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА.

Версія для друку