Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Тривають засідання постійних комісій обласної ради

15 Грудня 2016 • 14:16

Кіл-сть переглядів: 706

В рамках підготовки до чергової сесії Житомирської обласної ради сьогодні, 15 грудня, відбулися засідання постійних комісій обласної ради.

 

На порядок денний спільного засідання ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, з гуманітарних питань та засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту тазв’язку було винесено питання про обласний бюджет 2017 року, програму соціально-економічного розвитку області на 2017 рік та затвердження Плану заходів на 2018-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року. Участь в обговоренні взяли перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, депутати обласної ради, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних установ. 

 

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко поінформувала, що обласний бюджет на 2017 рік сформовано з урахуванням всіх змін до бюджетного законодавства, зокрема з урахуванням підвищення розміру мінімальної заробітної плати (104 млн грн.), витрат на компенсації на житлово-комунальні субсидії (1,9 млрд грн.) тощо.

 

Загальна сума обласного бюджету становить 6 млрд 168,2 млн грн., з яких: 6 млрд 30 млн – це загальний фонд , решта – спецфонд.

 

Ганна Ємченко також зазначила, що в обласному бюджеті на 2017 рік збільшаться видатки на галузі освіти, охорони здоров’я та спорт.

 

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило доповів про Програму соціально-економічного розвитку області на 2017 рік та План заходів на 2018-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року.

 

Він зазначив, що Програма соціально-економічного розвитку області на 2017 рік охоплює всі галузі та складається з 247 заходів. Загальний обсяг коштів, необхідних на реалізацію зазначених заходів, становить 2 млрд 438 млн грн. Метою ж розроблення Плану заходів на 2018-2020 роки є введення в дію другої частини реалізації Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року.

 

Обговорення решти вищезазначених питань, зокрема охорони здоров’я, соціального захисту населення, гуманітарної сфери; інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку продовжилося на засіданнях профільних комісій обласної ради за участю представників відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

На засіданні постійної комісії з гуманітарних питань, яке провела депутат обласної ради Олена Галагуза, розглянули питання забезпечення та захисту прав дітей у Житомирській області, розвитку фізичної культури і спорту в області, охорони та збереження культурної спадщини, розвитку громадянського суспільства в області; погодження проекту рішення обласної ради про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунальних навчальних закладів та закладів культури, а також питання нагородження та кадрові. До питання подальшого видання у наступних роках «Книги пам’яті України. Житомирська область» долучилися також представники громадських організацій області.

 

 

 

Версія для друку