Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Іршанська ОТГ – переможець конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

16 Грудня 2016 • 07:52

Кіл-сть переглядів: 801

12 грудня 2016 року відбулась підсумкова конференція та церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2016 році.

 

Цього року темами конкурсу були: «Стимулювання економічної активності, створення робочих місць», «Об’єднання територіальних громад», «Центри надання адміністративних послуг». Конкурс проводить Мінрегіон за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

 

Фіналістами цьогорічного конкурсу стали 23 органи місцевого самоврядування.

 

У номінації «Сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад» в темі «Об’єднання територіальних громад» переможцем конкурсу стала Іршанська селищна рада об’єднаної територіальної громади Хорошівського району за практику «Становлення медицини об’єднаної територіальної громади в умовах децентралізації та реформування медичної галузі».

 

Участь в конференції взяли Іршанський селищний голова Анатолій Рак та заступник селищного голови Олександр Одноворченко.

 

Перед президією та учасниками конференції Анатолій Рак презентував кращу практику Іршанської ОТГ. Він зщауважив, що саме завдяки реформі децентралізації в об´єднаних громад з’явилась реальна можливість для розвитку соціальної сфери, в тому числі і медицини.

 

За словами голови ОТГ, першим кроком у реалізації медичної практики стало  укладення угоди з філією «Іршанський ГЗК» ПрАТ «Ukrainian Chemical Products», в рамках якої передано сучасний автомобіль «швидкої допомоги», який працює цілодобово.

 

«Цей приклад є першим позитивним кроком у діалозі влади – бізнесу – громади – медицини, спрямований на задоволення потреб усіх соціальних верств, різновікових груп та медицини», – наголосив Анатолій Рак під час заходу.

 

Також було створено Комунальний заклад охорони здоров’я «Іршанський Центр первинної медико-санітарної допомоги» до складу якого увійшли Іршанська амбулаторія загальної практики та сімейної медицини та фельдшерські пункти сіл Добринь і Ємилівка.

 

З метою покращення умов та рівня надання медичних послуг жителям громади було здійснено реконструкцію (теплову санацію) приміщення амбулаторії загальної практики та сімейної медицини селища за кошти Державного фонду регіонального розвитку. За кошти місцевого бюджету придбано меблі та інвентар. У 2017 році заплановано закупити медичне обладнання.

 

Нагадаємо, що Коростенська міськрада зайняла призове місце у конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування».

 

 

Версія для друку