Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голови громад обговорили попередні підсумки діяльності та розвитку перших ОТГ

16 Грудня 2016 • 12:45

Кіл-сть переглядів: 625

115 грудня 2016 року у Києві під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана пройшов перший Форум об’єднаних громад. Він присвячений річниці діяльності в Україні об’єднаних територіальних громад, які утворилися на першому етапі реформи місцевого самоврядування.

 

Житомирщину представляли голови об’єднаних територіальних громад які стали першопрохідцями на шляху реформи.

 

У Бюджеті на наступний рік закладено як додаткові ресурси на підтримку регіонального розвитку 9 млрд грн. У тому числі Уряд вперше запровадив Державний фонд регіонального розвитку як автоматичний механізм. Також збережено систему фінансової децентралізації.

 

У цьому контексті Володимир Гройсман зазначив, що місцеві бюджети минулого та позаминулого року зростали на 50% і більше. Наступного року Уряд бачить зростання їх надходжень ще на 25%.

 

«Це чи не єдина у країні реформа, яка має свій чіткий початок, проміжковий результат і системний успіх. Цей успіх – у ваших руках. У ваших руках – доля тих людей, які вас обирають», – зазначив Глава Уряду, звертаючись до голів об’єднаних територіальних громад.

 

Форум проводився за ініціативою Кабінету Міністрів України та за підтримки міжнародних донорських організацій: швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», програми USAID «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (DOBRE).

 

Під час роботу форуму учасники підбили попередні підсумки діяльності та розвитку перших ОТГ в Україні, напрацювали спільний план дій Уряду та місцевого самоврядування на наступний рік.

 

Нагадуємо, що на Житомирщині вже 18 грудня цього року у 22 громадах пройдуть перші вибори.

 

2

 

4

Версія для друку