Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Запрошуємо до реєстрації у проекті щодо можливостей розвитку громад

08 Лютого 2017 • 10:16

Кіл-сть переглядів: 547

122 лютого в Житомирі Агенцією регіонального розвитку Вінницької області в партнерстві з Житомирською обласною державною адміністрацією за підтримки Регіонального Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні спільно проведуть захід щодо реалізації проекту «РОЛЬ РЕГІОНІВ У ФУНКЦІОНУВАННІ СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ».

 

Завдання проекту:

 

–  Ознайомити учасників заходів з інструментами регіонального розвитку та можливостями розвитку громад;

 

–  Налагодити міжрегіональну співпрацю шляхом обміну досвідом та кращими практиками регіонального розвитку

 

Історичні передумови централізації владних повноважень призвели до втрати регіонами самостійності в питаннях планування розвитку з огляду на свої особливості. Сьогодні, сталий та збалансований розвиток є важливим та актуальним для будь-якої області. Однак, слабка міжрегіональна співпраця та брак інформації щодо інструментів регіонального розвитку призводять до сповільнення темпів соціально-економічного розвитку, що негативно відображається на інвестиційній політиці та якості життя.

 

Вирішення проблеми є необхідним, адже громади, які розвиваються та створюють комфортні умови для життя та роботи стають базою для функціонування соціально-правової держави. 

 

Ідея спільного проекту виникла в ході спілкування представників Житомирської області з Агенцією регіонального розвитку Вінницької області. В ході обговорення виникла зацікавленість в досвіді Вінниччини в реалізації регіональної політики, зокрема, в досвіді створення Агенції регіонального розвитку.

 

Цей проект покликаний показати переваги та вигоди від взаємодії та співпраці між регіонами на прикладі Вінницької та Житомирської областей з метою висвітлення інструментів регіонального розвитку. Крім того, це гарна можливість презентувати досвід функціонування Агенції регіонального розвитку Вінницької області громаді Житомирської області.

 

Проектом передбачається проведення круглого столу та тренінгу для 30 осіб у Вінниці та Житомирі, які обиратимуться на конкурсній основі з представників органів влади, профспілок, громадських організацій та інших зацікавлених сторін.

 

В ході круглого столу заплановано обговорення політики регіонального розвитку, а також можливостей, які сприяють розвитку громад. Під час тренінгу будуть розглянуті питання стратегічного планування, а також проведено майстер-клас з написання проектних пропозицій. Програму тренінгу складено так, щоб максимально ефективно показати учасникам різні аспекти регіонального розвитку, зокрема, презентації, майстер-класи та практичні завдання.

 

До заходів проекту залучатимуться провідні фахівці та експерти.

 

Для участі в конкурсному відборі заповніть он-лайн форму за посиланням:https://goo.gl/forms/q57FOPhV4ZtKQORw2 або цю анкету (завантажити тут) та надішліть до 16 лютого 2017 року (включно), на електронну адресу yulia.kulakova08@gmail.com з поміткою в темі «Анкета учасника».

Версія для друку