Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У січні Житомирщина вдвічі збільшила обсяги будівельних робіт

28 Лютого 2017 • 09:11

Кіл-сть переглядів: 462

1У січні 2017 року Житомирщина вдвічі збільшила обсяги будівельних робіт та посідає друге місце серед регіонів України за індексом будівельної продукції.

 

Про це повідомляє департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації.

 

«Підприємства області у січні виконали будівельні роботи на суму 33,9 млн грн. Збільшивши обсяги будівництва вдвічі порівняно з січнем минулого року, ми посідаємо 2 місце в Україні за індексом будівельної продукції, який становить 208,3%», – розповів директор департаменту Роман Щебетов.

 

За його словами, нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння склали 79,9% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, поточний і капітальний ремонти – 13,4% та 6,7% відповідно.

 

Найбільше коштів у будівництво вклали у м. Житомирі (43,5%) та Житомирському районі (42,4%).

 

Нагадаємо, за січень-листопад 2016 року індекс будівельної продукції становив 147,0% до відповідного періоду 2015 року.

 

Довідково:

 

Індекс будівельної продукції складається із індексів будівництва будівель (житлових та нежитлових) та інженерних споруд помножених на додану вартість будівель та інженерних споруд у загальній доданій вартості базисного року.

 

Індекс будівництва будівель розраховується як співвідношення обсягу виконаних робіт у звітному періоді до обсягу виконаних робіт за базисний рік скорегований на індекс цін на будівельно-монтажні роботи будівництва будівель.

 

Індекс будівництва інженерних споруд як співвідношення обсягу виконаних робіт у звітному періоді до обсягу виконаних робіт за базисний рік скорегований на індекс цін на будівельно-монтажні роботи будівництва інженерних споруд.

Версія для друку