Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі зареєстрували перший «шлюб за добу». ФОТО

01 Березня 2017 • 13:19

Кіл-сть переглядів: 799

Перша пара одружилася у Житомирі в рамках пілотного проекту «Шлюб за добу» запровадженого Міністерством юстиції України.

 

Церемонія укладання шлюбу проходила сьогодні, 1 березня.

 

«Завдяки пілотному проекту експрес-реєстрації шлюбу не потрібно чекати місяць. Пари, які впевнені у своїх стосунках, можуть одружитися вже за одну добу», – сказала заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану м. Житомир Наталя Будна.

 

Самі ж молодята задоволені також послугою: «Ми дуже раді– вчора підійшли, дізналися, написали заяву, а вже сьогодні ми чоловік та дружина».

 

Довідково. В Україні пілотний проект «Шлюб за добу» стартував у липні 2016 року.  З моменту його дії послугою скористалися близько 4000 пар.

 

Відтепер послугою «Шлюб за добу» можуть скористатися й житомиряни – подати документи для реєстрації шлюбу за добу можуть жителі району області, інших регіонів, а також іноземці. Для реєстрації потрібно подати лише паспорт або паспортні дані. Особи, які раніше перебували у шлюбі, надають документи, які підтверджують припинення попереднього шлюбу.

 

Вартість послуги у будні дні – 1800 гривень, у вихідні удвічі більша.

Версія для друку