Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У наступному навчальному році ПТНЗ області мають сформувати регіональне замовлення за новим порядком

16 Березня 2017 • 16:37

Кіл-сть переглядів: 632

Пріоритетні напрямки діяльності професійно-технічних навчальних закладів у 2017 році – впровадження нового Порядку формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та зміцнення матеріально-технічної бази.

 

Про це говорила сьогодні, 16 березня, із керівниками ПТНЗ т.в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька.

 

«При наборі на новий навчальний рік неодмінно маємо сформувати регіональне замовлення за новим Порядком та врахувати, які професії користуються попитом, а які взагалі потрібно виключити. Кожен випускник має мати своє перше робоче місце», – сказала Ольга Липовецька.

 

За новим Порядком формування регіонального замовлення має бути врахований попит та пропонування робочої сили на ринку праці області; кількість випускників, які не можуть знайти роботу; потреби у підготовці робітничих кадрів, враховуючи потреби нових підприємств, у тому числі з іноземними інвестиціями.

 

Також вона додала, що необхідно модернізувати навчально-матеріальну базу в ПТНЗ області. «Ми з вами маємо її оновлюватися кожного року, щоб наші з вами діти мали змогу користуватися сучасною технікою», – сказала Ольга Липовецька.

 

Крім цього, керівників професійно-технічних навчальних закладів ознайомили із діяльністю робочої групи з питань оптимізації ПТНЗ.

 

В Житомирі планується створення чотирьох центрів професійно-технічної освіти:

  • Центр професійно-технічної освіти сфери обслуговування;
  • Центр професійно-технічної освіти сфери промислово-технічного напрямку;
  • Центр професійно-технічної освіти сфери інженерно-будівельного напрямку;
  • Центр багатопрофільної професійно-технічної освіти.

Нагадаємо, що Павло Хобзей під час робочої наради сказав, що «ми зацікавлені у створенні професійних центрів, які матимуть великий перелік професій, а учень зможе обирати ті напрямки професійної підготовки, які йому цікаві»

Версія для друку