Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Що буде із інтернатними закладами, які планують оптимізувати, вирішують у Житомирській ОДА

17 Березня 2017 • 14:05

Кіл-сть переглядів: 805

Наповненість інтернатних закладів Житомирщини 43-80%, а кількість персоналу, який навчає та обслуговує дітей, в деяких закладах становить більше 1,3 на одного вихованця. Планується оптимізація.

Це питання зараз обговорюють у сесійній залі облдержадміністрації за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути.

«Зараз у нас є можливість вислухати кожного і детально проговорити це питання. Робоча група проголосувала і прийняла рекомендаційні рішення, далі обласна рада розгляне проекти рішень на двох засіданнях постійних комісій – бюджетній та гуманітарній, і тільки після цього питання буде винесено на розгляд депутатів обласної ради на сесії. Якщо ви маєте якісь пропозиції, маєте змогу співфінансувати заклад – ми для того і зібралися, аби дійти консенсусу. Ви маєте самі розуміти, що утримувати дитину за 150 тисяч гривень на рік – це великі кошти», – сказав Ярослав Лагута.

Представники батьківських комітетів та керівництво 5-ти інтернатних закладів, які підпадають під оптимізацію, вирішують, як можна зекономити кошти.

Також Ярослав Лагута додав, що працівники навчальних установ мають показувати реальну картину: «Всі ми знаємо, що в районах іде «полювання на дітей» – інтернати переманюють дітей собі, а школи собі, лише для того, щоб на 1 вересня показати, що їх заклад наповнений на 100%».

Яке рішення приймуть після завершення обговорень батьки, викладачі, громадськість та влада читайте згодом на сайті Житомирської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що робоча група винесла на розгляд депутатів питання ліквідації та об’єднання інтернатних закладів.

Версія для друку