Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Оновлення спортивних споруд та відновлення стадіону «Полісся» – Ігор Гундич озвучив Міністру основні пріоритети області

23 Березня 2017 • 16:15

Кіл-сть переглядів: 777

Оновлення спортивних споруд Житомирщини – стадіонів, басейнів, спортивних шкіл та введення в експлуатацію стадіону «Полісся» є пріоритетними завданнями для розвитку спорту в області.

 

Саме це голова Житомирської ОДА Ігор Гундич озвучив під час виїзного засідання колегії Міністерства молоді та спорту України, яке відбулось у Житомирі сьогодні, 23 березня.

 

Керівник області, звертаючись до присутніх, висловив сподівання, що сьогоднішнє засідання стане передумовою для більш активного розвитку фізичної культури і спорту. Особливо в сільських і селищних територіальних громадах в умовах децентралізації.

 

«Ми поставили собі планку – і за підсумками 2016 року зайняли 1 місце щодо кількості створених громад – і маємо тримати її. Хотілося, щоб і спорт у цих громадах був на достойному рівні. Адже необхідні ресурси ОТГ для цього отримують. Це кошти на оновлення спортивних споруд – стадіон, басейн, спортивна школа з боротьби», – зазначив Ігор Гундич.

 

Також голова додав, що до кінця 2017 року планується ввести в експлуатацію стадіон «Полісся», на який область чекає роками. Він буде не просто довгоочікуваним  об’єктом, а майданчиком для професійного зростання наших спортсменів. Стадіон передбачає сучасне натуральне поле із системою поливу, зручні бігові доріжки, якісно облаштовану прилеглу територія, умови для тренування нинішніх і майбутніх чемпіонів, олімпійських спортсменів, футбольної команди, а також проведення заходів обласного та всеукраїнського рівня на майже 5 тис. вболівальників і глядацьких місць.

 

За словами Ігоря Гундича, більшість освітніх проектів, які реалізовують в об’єднаних громадах у області, передбачають і облаштування футбольного поля зі штучним покриттям, спортивних майданчиків, велопарковок біля закладів освіти.

 

Під час засідання колегії Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов наголосив на тому, що питання розвитку фізичної культури та спорту у сільських та селищних об’єднаних територіальних громадах в умовах децентралізації влади є надзвичайно важливим.

 

«Для мене, як Міністра, пріоритетним напрямком є збереження масового спорту в сільській місцевості. І якщо дитина хоче займатись спортом, маємо надати всі умови для цього. У 2016 році з державного та місцевого бюджетів для забезпечення розвитку культури та спорту у сільській місцевості було витрачено 320 млн грн. Це на 150 млн грн більше, ніж у 2015 році. У минулому році на одну особу з сільської місцевості було витрачено майже 25 грн. І сьогодні давайте говорити відверто – цього недостатньо. Якщо в Житомирській області на одного сільського жителя витрачається 111 гривень, то в Київській – 90 грн, то в Львівській, Хмельницькій областях – по 7 гривень лише», – зазначив Ігор Жданов.

 

Також він додав, що в умовах фінансової децентралізації об’єднаних громад, на жаль, не всі спроможні в повній мірі забезпечити розвиток фізичної культури та спорту. «Тому наше з вами завдання – довести, що кожна громада має приділяти значну увагу розвитку фізичної культури та спорту. Як у Тетерівській ОТГ, в якій за кошти ДФРР та місцевого бюджету побудовано спортивний майданчик із штучним покриттям», – акцентував Міністр.

 

Участь в колегії взяли голова облдержадміністрації Ігор Гундич, голова облради Володимир Ширма, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, народний депутат України Юрій Павленко, представники управлінь молоді та спорту з регіонів України та районів Житомирської області.

 

Нагадаємо, що Міністр Ігор Жданов оглянув спортивні бази Житомирщини.

Версія для друку