Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Геннадій Зубко закликав області до активної роботи у міжопалювальний період

28 Березня 2017 • 15:08

Кіл-сть переглядів: 465

З якими результатами завершується опалювальний сезон та які проблемні питання виникають в областях – про це говорили сьогодні, 28 березня, на селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

 

Участь у нараді взяв заступник голови – керівник апарату Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький.

 

«Наразі нас чекає серйозний міжопалювальний підготовчий період, коли ми повинні ефективно використати всі можливості для ремонту мереж, обліку, виконання інвестиційних програм та впровадження заходів з енергоефективності», – наголосив Геннадій Зубко.

 

За його словами, ефективність – це в першу чергу розрахунки всіх областей за спожитий газ та питання обліку.

 

Одним з надважливих питань є встановлення прибудинкових лічильників. До 1 січня 2018 року у 90% будинків мають бути встановленні прилади обліку теплової енергії.

 

Також Геннадій Зубко наголосив на тому, що запускається в дію механізм по закону №1730 («Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії»).

 

«З 1 квітня запрацює Реєстр підприємств тепло- та водопостачання, які зможуть врегулювати заборгованість перед НАК «Нафтогаз» за спожиті енергоносії і розпочати процес реструктуризації боргів. В процесі реструктуризації будуть списані штрафи і пені за спожиту енергію та надаватимуться субвенції від держави для зменшення боргових зобов’язань підприємств», – зазначив Геннадій Зубко.

 

1

 

2

 

1

 

2

 

1

 

2

 

1

Версія для друку