Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Для ремонту доріг у 2017 році планується використати 30 млрд гривень, – Володимир Гройсман

30 Березня 2017 • 14:13

Кіл-сть переглядів: 678

30 млрд гривень планується використати для ремонту українських доріг, з яких 15 млрд – за бюджетним розписом асигнування, ще 15 млрд грн вдасться залучити через процес репрофайлінгу ОВДП, який наразі обговорює Міністерство фінансів разом із Національним банком.

 

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час ознайомлення із ходом ремонтних робіт на дорогах Житомирської області.

 

В рамках робочої поїздки до Житомирщини Глава Уряду разом з Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, головою ОДА Ігорем Гундичем, головою облради Володимиром Ширмою, народними депутатами України оглянув автомобільну дорогу Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка – Ставище.

 

Під час огляду ремонту на автодорозі Р-18 Прем’єр-міністр України акцентував увагу на тому, що висока якість проведення дорожніх робіт і впровадження ефективних технологічних рішень були й залишатимуться в полі зору Уряду.

 

Ділянка км 4+222 – км10+300 входить до переліку автомобільних доріг, на якій у 2017 році заплановано проведення поточного середнього ремонту. Для цього необхідно 96 млн грн.

 

Сьогодні, 30 березня, і керівництво держави, і журналісти переконались в тому, що роботи вже розпочато – на ділянці поблизу с. Станишівка активно працює техніка.

 

За словами Прем’єра, цього року Україна завчасно розпочала дорожні роботи. «Минулого року почали лише у липні. Цього року роботи ведуться з випередженням на декілька місяців. Це дасть можливість збільшити обсяги і якість робіт, – підкреслив Прем’єр-міністр. – Сьогодні бригади почали працювати, як планувалося, як я говорив: близько 1 квітня, як сонечко блисне, можна виходити й робити, приводити до нормального стану українські дороги».

 

Уряд виділяє достатньо коштів для того, аби розпочати масштабну перебудову дорожнього господарства. «Наше завдання – протягом року профінансувати усі ці кошти. Я можу точно сказати, що увесь цей обсяг робіт, який буде зроблений в рамках цих цифр, буде профінансований у 2017 році. Ми бачимо абсолютно нормальні можливості. Для старту, для закупівель, проведення тендеру, усього іншого сьогодні коштів достатньо в Укравтодору. Треба “закручувати” нормально роботу”, – підкреслив Прем’єр-міністр.

 

Під час огляду карти-схеми будівництва масштабного проекту Північного обходу – реконструкції автомобільної дороги Київ-Чоп М-06 – голова ОДА Ігор Гундич наголосив на тому, що в цьому році кошти від перевиконання місцевих бюджетів буде спрямовано і на ремонт доріг. «Ми плануємо зробити нормальні дороги до опорних шкіл, де ми провели оптимізацію. З дорогами також потрібно попрацювати і в об’єднаних громадах області», – зазначив керівник області.

 

Вчора, 29 березня, Ігор Гундич, їхавши з Олевська, перевірив якість ямкового ремонту на дорогах та дав доручення посилити контроль за технологією та роботою фірм. 

 

Нагадаємо, що під час поїздки до Житомирської області Володимир Гройсман відвідав Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод».

Версія для друку