Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Бюджетна комісія підтримує ініціативу щодо відшкодування жителям Житомирщини частини кредиту на сонячні електростанції

03 Квітня 2017 • 09:06

Кіл-сть переглядів: 643

1Комісія обласної ради з питань бюджету підтримала проект рішення про відшкодування жителям Житомирщини та ОСББ частини тіла кредиту на обладнання та матеріали з використанням альтернативних джерел енергії.

 

За інформацією директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексія Шатила, 15% від суми кредиту відшкодовуватимуть на обладнання і матеріали, спрямовані на використання альтернативних джерел енергії, а 20% – на приватні сонячні електростанції.

 

«На обладнання і матеріали, спрямовані на використання альтернативних джерел енергії – теплонасосну систему для водяної системи опалення та/або гарячого водопостачання і систему сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання для фізичних осіб відшкодовуватиметься 15% від суми кредиту, але не більше 50000 грн, для ОСББ, ЖБК – 15% від суми кредиту. На приватні сонячні електростанції та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них для фізичних осіб буде відшкодовуватися 20% від суми кредиту, але не більше 50 000 грн», – зазначив Олексій Шатило.

 

Крім того, зміни до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки передбачають збільшення фінансування на 2017 рік до 2,5 млн грн.

 

Відповідні зміни будуть прийматися депутатами обласної ради на сесії, яка відбудеться 6 квітня 2017 року.

 

Нагадаємо, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич ініціював розгляд на сесії облради питання про внесення змін до програми енергоефективності, що дозволить жителям області отримувати до 20% компенсації із обласного бюджету на встановлення сонячних електростанцій, батарей та дахових панелей.

 

1

 

2

 

5

 

1

Версія для друку